HUR ALLT STARTADE

Idén till insamlingen.se väcktes i september 2013 då en av grundarnas pappa bad sina gäster, att istället för presenter till hans 70 års dag, ge ett bidrag till en skola i Indien. Skolan hjälper kastlösa och andra barn i området och var i behov av pengar för att utöka verksamheten och kunna ta emot fler barn.
 
Att genomföra insamlingen till skolan mötte en del praktiska problem. Vilket konto skulle insamlingen till skolan använda? Hur skulle man förmedla kontouppgifterna till givarna? Hur skulle bidragen administreras? Var hittade de som ville ge bidrag information om skolan?
 
Vi insåg att det saknades en enkel tjänst för privatpersoner och företag att själva skapa sin insamling för det som engagerade dem. Det var även många initiativ som inte blev av för att det var för krångligt att komma igång eller för att uppstartskostnaderna var för stora.
 
Det här tyckte vi att vi ville göra något åt och startade denna tjänst där du skapar eller bidrar i en insamling som engagerar dig. Vi tror att vi med denna lösning gör att avståndet mellan dig som ger och mottagaren som tar emot gåvan minskar.
 
Detta är starten på något som gör skillnad!

Tack för ert stöd till insamlingen.se

 
Copyright 2014 Insamlingen. All rights reserved