Hjälp Sugath och de drabbade i Kalutara på Sri Lanka!
Stad:
 
 
Uppnått:6.200 kr
Mål:20.000 kr
Beskrivning
Över 150 dödsoffer. Närmare 100 personer skadade. Över 100 personer saknas fortfarande. 500.000 människor är drabbade och nästan 2000 hem är förstörda.

Monsun-säsongen har precis startat och redan gett förödande konsekvenser i flera distrikt på Sri Lanka. Det intensiva regnet har lett till stora översvämningar med jordskred som följd. Det har tagit liv, förstört hem och tvingat massor av människor att söka skydd.
Enligt Sri Lankas katastrofmyndighet är Kalutara ett av de distrikten som drabbats hårdast av katastrofen.

I en liten by utanför Kalutara bor min vän Sugath med sin fru och deras fyra barn. Jag lärde känna Sugath för fem månader sedan då jag var på semester med min familj. Han blev min guide och visade mig platser på Sri Lanka som jag inte trodde fanns, fantastisk kultur och fina människor. Vi byggde upp ett starkt band under de veckor jag var där. Han bjöd in mig till sitt hem. Jag och min familj blev presenterade för hans fru och barn. Drack te i hans lilla trädgård och fick tips om ställen att besöka under vår semester.

Vi har fortsatt hålla kontakten genom en smartphone vi skickade som gåva. En smartphone som ändå inte användes här hemma i Sverige. Via den chattar vi och ringer ibland över facetime.
Efter flera dagar av oro strax efter att katastrofen inträffade lyckades jag få tag på Sugath. Jag var på väg till jobbet då han ringde mig på facetime. Många tankar for genom huvudet sekunderna innan jag svarade; är Sugath okej? Har barnen klarat sig? Har familjen lyckats ta sig i säkerhet?

Sugath är okej, familjen är okej. – Jag kunde andas ut.

Tyvärr är inte byn okej. Många dödsoffer och flera hem helt förstörda.

Bara Sugaths kvarter har fem personer dött, varav tre barn!. Det ger lite perspektiv på hur allvarlig katastrofen faktiskt är.

Det känns overkligt att Sugaths trädgård som jag satt i inte längre finns kvar. Att det lilla enkla hem jag besökte nu är förstört och fyllt med vatten och lera.

Myndigheterna har uttalat sig om att det kommer att ta flera veckor att städa upp och många hem kommer ta lång tid att återställa eller bygga upp igen.

Just nu hjälps många i byn åt på en skola och förser flertalet som behövt lämna sina hem med mat.
Turistsäsongen börjar inte förrän i oktober och för Sugath, hans familj och byn är det svårt att skrapa ihop förnödigheter och reparera de skador som uppstått fram till dess.

Sugath är en enkel och ärlig man. Han har aldrig bett mig om något och aldrig någonsin frågat om pengar.

Jag kan inte hjälpa till på plats, men jag vill ändå göra någonting.

Därför har jag startat den här insamlingen. Mitt mål är att samla ihop åtminstone 20 000 kronor som kommer överföras direkt till ett säkert bankkonto på Sri Lanka och hamna hos familjen och byn.

Snälla hjälp till med en slant efter förmåga. Dela och sprid länken så att vi blir många som hjälper min vän Sugath och de drabbade i byn.

Katastrofen har inte täckts in så mycket i svenska medier men det har rapporterats en del om det, bland annat här:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6705972
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fler-doda-hittade-i-sri-lanka
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kamp-mot-klockan-att-na-oversvamningsdrabbade/
https://www.svd.se/fler-doda-hittade-i-sri-lanka

Beskrivning

Över 150 dödsoffer. Närmare 100 personer skadade. Över 100 personer saknas fortfarande. 500.000 människor är drabbade och nästan 2000 hem är förstörda

 
6200
kr
  0
av mål
insamlat
dagar kvar
 
share on facebook Personer har delat
Senaste gåvor
Visa alla
21
Anonym
300 kr  
20
Anonym
600 kr  
19
Anonym
500 kr  
18
Anonym
300 kr  
17
Anonym
500 kr  
16
Anonym
200 kr  
15
Ylva Lövgren
500 kr  
14
Rasmus Almquist
200 kr  
13
Anonym
100 kr  
12
Anonym
500 kr  
11
Anonym
200 kr  
10
Anonym
500 kr  
9
Anonym
100 kr  
8
Anonym
100 kr  
7
Anonym
200 kr  
6
Anonym
500 kr  
5
Anonym
200 kr  
4
Anonym
100 kr  
3
Anonym
50 kr  
2
Anonym
50 kr  
1
Anonym
500 kr  
Skicka till :

Matilda Röckner

×
 
I have coupon code
 
 
 
 
 
 
Jag vill inte att mitt namn ska visas offentligt
Genom att klicka på nästa godkänner du de Allmänna villkoren och kommer till nästa steg där du kan ge gåvan via ditt Paypalkonto eller ditt betal-/kreditkort.
×
 

Tack för ert stöd till insamlingen.se

 
Copyright 2014 Insamlingen. All rights reserved