Hjälp Alina och hennes pojkar
Stad:
 
 
Uppnått:201 kr
Mål:20.000 kr
Beskrivning
Hösten 2015 lärde jag känna Alina när hon satt utanför mataffären i Holmsund och bad om hjälp. Hemma i Sibiu i Rumänien fanns Nicusor, hennes pojke som blir åtta år till hösten. Ett tag efter vi lärt känna varandra visade Alina glad och stolt upp bilden från ett ultraljud - i januari 2016 skulle hon bli mamma igen! Väntans tider för Alina var allt annat än den trygga och lyckliga tid som jag tror att de flesta blivande föräldrar önskar sig. På knä i kylan, höggravid, dag efter dag, och på kvällarna kom hon hem till en kall husvagn. Den 25 december åkte Alina hem till Rumänien och den 14 januari i år föddes Gabriel.

Efter några månader kom Alina tillbaka till Holmsund. Nicusor och Gabriel stannade kvar i Sibiu tillsammans med Alinas syster och hennes familj och Alina skickar hem pengar och mjölkersättning. Varje kväll, så fort hon packat ihop sina saker vid mataffären, ringer hon hem för att få höra barnens röster och för att pojkarna ska få höra sin mammas röst. Att sitta vid sidan om och höra Alinas längtan i rösten när hon säger "Gabriel, Gabriel" gör mig ledsen varje gång, och samtidigt så oerhört tacksam och ödmjuk inför att ha min familj nära.

När Alina var fjorton år förlorade hon sin mamma i cancer. Hon slutade skolan för att ta hand om sin lillebror som då var sex år. Han tar studenten i år, men Alina har aldrig fått möjligheten att själv utbilda sig så att hon kan få ett jobb hemma i Rumänien. Nu kämpar hon för att ge sina barn möjligheter som hon själv inte kunde få. Nicusor går i skolan och får sommarlov den 20 juni. Men han kommer inte att ha sin mamma där vid skolavslutningen. Kanske kan de "ses" via Skype på kvällen, de brukar göra det varje lördag kväll.

Den 20 juli åker Alina hem till Rumänien igen. Hon hoppas då ha kunnat spara ihop lite mer till en grund för en annan tillvaro till sig och barnen. Hennes dröm är att kunna köpa ett litet hus till familjen. Min förhoppning med den här insamlingen är att hjälpa henne en bit på vägen och jag hoppas att du som läser detta också kan och vill vara med och hjälpa Alina och hennes pojkar. Tack på förhand!

Beskrivning

Min vän Alina försöker spara ihop pengar för att köpa ett litet hus till sig och sina pojkar.

 
201
kr
  0
av mål
insamlat
dagar kvar
 
share on facebook Personer har delat
Senaste gåvor
Visa alla
3
Conevo Test
1 kr  
2
Mats-Ola Lundgren
100 kr  
1
Birgit Lundgren
100 kr  
Skicka till :

Agnes Lundgren

×
 
I have coupon code
 
 
 
 
 
 
Jag vill inte att mitt namn ska visas offentligt
Genom att klicka på nästa godkänner du de Allmänna villkoren och kommer till nästa steg där du kan ge gåvan via ditt Paypalkonto eller ditt betal-/kreditkort.
×
 

Tack för ert stöd till insamlingen.se

 
Copyright 2014 Insamlingen. All rights reserved